Bezoek babycongres

Op dinsdag 19 maart hebben Maartje Embrechts en ik (Lonneke) het babycongres bezocht.

Hierover hebben we een Facebookpost geplaatst die bijna 100 likes kreeg. Na zoveel likes vonden wij het leuk om een uitgebreider stuk voor jullie te schrijven over wat wij die dag allemaal hebben gedaan.

Het belang van de eerste 100 dagen van baby’s stond centraal. Verschillende sprekers kwamen langs om over verschillende onderwerpen te praten; voeding, ontwikkeling van het babybrein en de band tussen ouder en baby voor de baby geboren is.

Daarna hebben wij nog verschillende deelsessies bezocht. Zo hebben Maartje en ik samen the happiest babymethode bijgewoond, dit gaat over een methode die je kunt toepassen bij huilbaby’s. Maartje heeft nog een deelsessie gevolgd over de Dunstun babytaal, hierin leerde Maartje het herkennen van verschillende huiltjes bij baby’s en ik heb nog een deelsessie gevolgd over kindvolgend werken. Hoe sluit je aan bij wat een baby nodig heeft, welke signalen geeft een baby af en hoe speel je hier op in qua activiteiten. Al met al een leerzame dag! Een hoop stof en nieuwe ideeën voor het werken met baby’s!

Wat ook leuk is om te vermelden dat een aantal collega’s inmiddels klaar zijn met hun opleiding babyspecialisme.
Super goed en fijn dat dit voor hen en Tjil! al afgerond is. Zo lopen we voor op de wetswijzigingen die er aan komen voor de kinderopvang.

Mocht u meer willen weten over ons bezoek aan het babycongres of babyspecialisme, stel gerust uw vraag als we elkaar treffen.

Groetjes,

Lonneke

 

Bent u inmiddels zo enthousiast over Tjil! en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de opvang voor uw kind(eren), bekijk dan eens onze locaties of neem contact met ons op voor meer informatie of een rondleiding.