Toeslagen

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je als ouder werkt, studeert of een traject naar werk of inburgeringstraject volgt heb je in de meeste gevallen recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag wordt geregeld door de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kun je de voorwaarden vinden, een proefberekening maken en de toeslag aanvragen. Hiervoor kun je de onderstaande links gebruiken:

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag proefberekening

Kinderopvangtoeslag aanvragen of wijzigen

Vergoeding kosten door de gemeente

In sommige gevallen heb je als ouder recht op vergoeding van (een deel van) de kosten voor kinderopvang door de gemeente. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van kinderopvang vanwege een sociale of medische indicatie of bij het volgen van een traject naar werk. Deze vergoeding moet je als ouder zelf aanvragen bij de gemeente. Meer informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier vind je via deze link:

Vergoeding kosten kinderopvang door de gemeente

VVE dagdeel

Wanneer een kind van het consultatiebureau een VVE indicatie krijgt, heb je recht op een gratis 3e VVE dagdeel op onze peutervoorziening. De eerste 2 dagdelen worden dan vergoed door kinderopvangtoeslag en/of de gemeente betaalt (een deel van) de kosten. Het gratis 3e dagdeel wordt door ons rechtstreeks met de gemeente verrekend, als ouder heb je hier geen omkijken naar.