Soorten opvang

Babyopvang (0 – 2 jaar)

Jonge kinderen vinden bij Tjil! Kinderopvang rust, ritme en regelmaat. Wij volgen daarin vooral wat de ouders belangrijk vinden. Zo wordt de babyopvang een verlengde van thuis, waar een baby zich in alle vrijheid op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen tot een dreumes.

Wanneer een baby start bij Tjil! Kinderopvang, vindt er vooraf een intakegesprek plaats tussen ouder(s) en de mentor (professional van Tjil! Kinderopvang). Tijdens dit gesprek krijgt een ouder de ruimte om te vertellen hoe de eerste weken met de baby verlopen zijn. Hoe ziet het ritme van de baby er op dat moment uit?

Het eerste jaar beschrijven we elke ‘Tjil!-dag’ in een schriftje. Dit schriftje gaat mee naar huis. Zo kunnen ouders thuis nog even rustig doorlezen hoe de dag eruit heeft gezien. Ook kunnen ouders (bij behoefte) iets terugschrijven aan de mentor.

Wij bieden babyopvang aan op onze verticale 1-4 jaar kinderdagopvanglocatie Tjil! Dirigent. Ook bij onze locatie Tjil! de Heikant hebben we een verticale 0-4 jaar groep.

Bij kinderdagverblijf Tjil! Verhulstlaan bieden we babyopvang aan op onze babygroep. Kinderdagverblijf Tjil! de Heikant heeft naast de verticale groep ook een speciale babygroep.

Bij Tjil! Kinderopvang bieden wij zowel vaste als flexibele opvang. Bekijk hier wat het beste bij jullie past.

Peutervoorziening (2 – 4 jaar)

Dreumesen en peuters zijn klaar om de wereld te ontdekken! Wij bieden daarvoor een stevige basis met veel herkenningspunten (eten, slapen, liedjes zingen en lezen), maar ook genoeg vrijheid om er op uit te trekken. We gaan bijvoorbeeld naar de speeltuin, de bibliotheek of bakken cakejes. Met onze VVE-programma’s bereiden we onze peuters zo goed mogelijk voor op de overstap naar de basisschool.

We bieden peuteropvang aan op onze verticale 1-4 jaar kinderdagopvanglocatie Tjil! Dirigent.

Bij Kinderdagverblijf Tjil! Heikant bieden we ook peuteropvang aan op onze 2 peutergroepen en onze verticale 0-4 jaar groep.

Kinderdagverblijf Tjil! Verhulstlaan heeft 2 peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Bij Tjil! Kinderopvang bieden wij zowel vaste als flexibele opvang. Bekijk hier wat het beste bij jullie past.

Buitenschoolse opvang (4 – 12 jaar)

Lekker Tjil’len na schooltijd? Onze BSO’s bieden elke dag vrijblijvende activiteiten aan. Van voetballen tot knutselen en van proefjes uitvoeren tot de speeltuin. Ook in de schoolvakanties kunnen kinderen bij onze BSO’s terecht. Écht vakantie vieren met ons uitgebreide spel/activiteitenrooster.

Tjil! heeft drie BSO’s:  BSO d’n Hazennest (gevestigd in Basisschool d’n Hazennest), BSO de Heikant (gevestigd in het woonzorgcentrum ‘de Heikant’) en BSO Verhulstlaan (gevestigd in ons gloednieuwe pand naast Basisschool d’n Hazennest).

Bij Tjil! Kinderopvang bieden wij zowel vaste als flexibele opvang. Bekijk hier wat het beste bij jullie past.

BSO d’n Hazennest is gevestigd in Basisschool d’n Hazennest en uitsluitend bedoeld voor kinderen die deze Basisschool bezoeken. Deze kinderen hoeven niet vervoerd te worden en zijn de gehele dag op deze locatie. Om 7.00 uur in de ochtend openen de deuren hier voor de kinderen die voorschools komen spelen. Zij kunnen dan nog even rustig hun boterham opeten die ze meegebracht hebben van thuis of lekker gaan spelen in de aula waar we op dat moment verblijven. De kleuters worden om 8.30 uur naar de klas gebracht door de pedagogisch medewerk(st)er, waarna daarna gecontroleerd wordt of de andere kinderen ook in de klas zitten.

Om 14.15 uur worden de kleuters opgevangen uit de klas en de overige kinderen komen zelf naar de speelzaal en de aula waar het middagprogramma begint tot 18.00 uur.

BSO de Heikant heeft de ruimste openingstijden van de drie BSO’s, namelijk vanaf 6.30 in de ochtend en tot 18.30 uur in de avond.

Op deze locatie worden de kinderen naar school gebracht door onze eigen pedagogisch medewerkers of eigen chauffeurs. Zij zijn ook degene die de kinderen ophalen van school en naar BSO de Heikant brengen. Op locatie BSO de Heikant spelen dus kinderen van diverse scholen in Tilburg. Daar ontstaan regelmatig nieuwe vriendschappen!

BSO Verhulstlaan is elke dag geopend van 7.00 uur tot 18.30 uur. Bij deze gloednieuwe BSO komen kinderen van de basisscholen d’n Hazennest en Stelaertshoeve. We bieden de kinderen hier tal van activiteiten, maar ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld huiswerk te maken of rustig bij te komen van een drukke schoolweek.